Filmietiketti

Jotta elokuva olisi elämys kaikille katsojille, ovat yhteiset pelisäännöt tarpeen. Oheiset ohjeet ovat tuttuja useimmille elokuvissa käyneille, mutta kertaus ei ole koskaan pahitteeksi. :)

 

Korrektisti saliin

Akateemista varttia ei elokuvateattereissa tunneta – noh, akateeminen pariminuuttinen sallittakoon. Muista varata aikaa lippujen ja herkkujen ostoon; kohtelias katsoja saapuu minuutin ajoissa enemmin kuin minuutin myöhässä. Jos saavut elokuvan jo alettua, jää penkkirivin reunaan istumaan.


Pitkä jono?

Suositut elokuvat vetävät väkeä - ja lippujono voi kiemurrella ulos asti. Tule megaleffoihin ja lasten elokuviin hyvissä ajoin. Kun tiskille on pitkä jono, toimi sujuvasti: päätä ennen kassalle pääsyäsi mitä ostat ja nouki ne mukaasi. Nosta ostoksesi siististi tiskille, älä lähde kesken kaiken kassalta etsimään jotain lisäherkkua. Varaa lompakkosi valmiiksi ja pyydämme, että vanhemmat maksavat myös lastensa ostokset - kiireinen lippujono on hieman huono hetki opetella rahojen laskentaa. Lippuja voi myös ostaa etukäteen.


Lippujen osto

BioVuoksi ei tee lippuvarauksia. Elokuvalippuja voi kuitenkin tulla ostamaan etukäteen - vaikkapa ylihuomisen näytökseen. Pääsylipuissa lukee elokuvan nimi, esityspäivä ja esitysaika. Etukäteen ostetuilla lipuilla voit välttää lippujonon ennen elokuvaa, mutta muista pitää huolta lipustasi! Kadonneita, unohdettuja, tuhoutuineita tai vanhentuneita lippuja ei korvata. Jos saavut katsomaan 3D-elokuvaa ja sinulla on BioVuoksen sarjalippu, muistathan 3D-lisämaksun kyseiseen elokuvaan (2,50€ kokoperheen elokuvat, 3€ norm. elokuvat)


Mobiileilta pääsy kielletty

Jätä kännykät ja taskutietokoneet kotiin, sulje ne tai laita äänettömälle (myös värinähälytin pois!) elokuvan ajaksi. Lippunsa lunastaneet ovat tulleet katsomaan elokuvaa, eivät kuuntelemaan uutta soittoääntäsi tai naapurin kuulumisia. Isojen älypuhelimien näyttö on häikäisevä pimeässä salissa, pidä siis kännykkä poissa - kesken elokuvan ei räpsitä selfieitä tai tarkistella viestejä. Elokuvan kuvaaminen tai äänittäminen on kielletty.
 

Ei rapistelua

Karkkipussit ja muut naposteltavat on hyvä avata valmiiksi ennen elokuvaa – valot päällä se on jopa huomattavasti helpompaa. Annathan muiden nauttia elokuvakokemuksestaan, puolin ja toisin. Kaikkea rapinaa ei vain voi välttää.


HYS!

Alkuteksteistä eteenpäin yleisö hiljentyy nauttimaan elokuvasta. Jaa mielipiteesi filmistä vasta sen päätyttyä, ei elokuvan aikana.
 

Tämä ei ole olohuoneesi

Istu rauhallisesti omalla penkilläsi, älä potki, älä huido muita penkkejä vaikka elokuva olisikin jännä. Älä nosta jalkojasi edessä olevan penkin selkänojalle. Näytöksen loputtua vie omat roskasi niille varatuille paikoille, kiitos.

Varovasti 3D-lasien kanssa

3D-elokuvien katsomiseen tarkoitettujen lasien käsittely vaatii erityishuolellisuutta. Älä koske lasien linsseihin, varo pudottamasta laseja äläkä järsi lasien sankoja. Jos 3D-lasit välkkyvät, laita ne niille osoitettuun ämpäriin ja ota uudet lasit. Palauta lasit näytöksestä poistuessasi. Rikotut lasit tulisi katsojan korvata, oli rikkoutuminen vahinko tai ei.

Lopputekstit vai ei?

Monet elokuvan ystävät haluavat katsoa koko elokuvan, alkuteksteistä lopputekstien viimeiseen riviin. Jos et halua katsoa lopputekstejä, älä jää muiden eteen turhaan heilumaan.

Pienempien katsojien kanssa

Jos olet näytöksessä lasten kanssa, opasta ja auta heitä elokuvissa käyttäytymiseen. Muistuta heitä myös siitä, että koroketyynyt tulee viedä takaisin paikoilleen elokuvan päätyttyä. 3D-laseihin on pienennyspaloja lapsia ajatellen, jotta lasit eivät valu nenältä. Muista myös ikärajat: elokuvateatterit voivat joustaa ikärajassa 3 vuotta, kunhan aikuinen tulee lapsen mukana elokuvaan.

 
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

Meillä käyvät maksuvälineinä käteinen, pankkikortti, Visa Electron, Visa ja Mastercard, sekä Smartum-, Tyky-Kunto+ ja Virike -kulttuurisetelit.

 
 
Sijainti: Bio Vuoksi / Filmietiketti /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com